• studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
  • studioHAAN_RUBENS
 

RUBENS

Deze mooie oude vakantiewoning, genesteld midden in de duinen van De Haan, gaat door haar zuivere vorm helemaal op in de omgeving maar heeft een stevige opfrisbeurt nodig.

Het onderzoeksproces resulteerde in een ontwerp waarbij we de bestaande woning van twee kleine uitbreidingen voorzien. Enerzijds voorzien we de woning van een kleine uitbreiding die dienst zal doen als keuken. Deze uitbreiding nestelt zich tussen beide terrassen van de leefruimte waardoor een dynamisch geheel ontstaat. Tevens staat ze recht tegenover de mooie hoge duin aan de oostzijde van de woning waardoor een boeiende dialoog ontstaat. Het dak van deze uitbreiding plaatsen we als het ware op het bestaande dak waardoor een subtiel hoogteverschil ontstaat. Binnenin geeft dit ons de vrijheid om de keuken deels in te graven waardoor de relatie met het terras versterkt werd.
Anderzijds voorzien we achteraan de woning een kleine uitbreiding die dienst zal doen als buitenberging. Deze uitbreiding volgt de bestaande dakhelling waardoor op de eerste verdieping een inpandig terras ontstaat. Dit terras - die we zullen uitvoeren als daktuin - versterkt de relatie tussen binnen & buiten maar zorgt tevens ook voor voldoende privacy in de slaapkamers.
Binnenin de woning voorzien we een totale renovatie waarbij we de interne relaties wensen te versterken, steeds vanuit de eigenheid & authenticiteit van de plek.