wie is HAAN?


studio HAAN is een jong, Gents bureau dat steeds vol passie en gedrevenheid gaat voor elke opdracht die ons pad kruist. Het bureau werd recent opgericht door interieurarchitecte Natalie Allaert (° 1988) en ingenieur-architect Hannes Oppeel (°1989).
Natalie studeerde af als laureate in de master interieurarchitectuur en pakt elk project aan vanuit een persoonlijke benadering, bij haar gaat het in wezen over de relatie mens & ruimte.
Hannes liep na zijn studies stage bij een paar uiteenlopende bureau’s, waaronder A154 architecten in Gent, waar hij de kans kreeg om mee te werken aan enkele grote projecten. Tijdens zijn stage werkte hij al aan eigen projecten maar de grootste passie van Hannes ligt in het (bio)-ecologisch en energiezuinig bouwen. Hannes volgde hiervoor het post-graduaat Bio-ecologisch bouwen in Gent en hij werkt als freelancer voor het studiebureau Tech3, waar hij duurzame klimaatconcepten ontwikkelt.

Met studio HAAN beschouwen we elke opdracht als een proces dat lang voor ons begon en ook duurzaam moet kunnen verder groeien eenmaal het project gebouwd is.

Elk project is een onderdeel van een veel groter geheel en wij trachten door onze procesmatige aanpak hierop in te spelen. Aan de hand van verschillende ontwerpscenario’s ontstaat een dialoog, waarin wij de taal van architectuur spreken. Die tastbare scenario’s openen gemakkelijker complexe vragen in de zoektocht naar een heldere, toekomstgerichte en concrete ontwerpvraag.
Onze affiniteit met mooie & duurzame architectuur krijgt gestalte in een eigen architectuur- en interieurbureau waar we voor elke uitdaging er voor de volle 100% tegenaan “HAAN”.
 

Ook benieuwd hoe wij werken?

Bekijk hieronder de reportage, door Jochen Decoster & Jens Vanysacker, over ons project DREVEN.