• studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
  • studioHAAN_POELSNEP
 

POELSNEP

Deze ruime rijwoning in de stationsbuurt van Gent stond al een tijdje leeg toen de kleinzoon van de vorige bewoners ons contacteerde om er opnieuw leven in te blazen.
De avontuurlijke geest van de opdrachtgever, een fanatieke klimmer, inspireerde een ontwerp waar hoogteverschillen en diverse buitenruimtes de hoofdrol spelen.

Binnenin voorzien we een complete renovatie waarbij we vertrekken vanuit de bestaande vloerniveau's dewelke we aanvullen met kleine hoogteverschillen waardoor nieuwe doorzichten ontstaan.
Op het gelijkvloers voorzien we vooraan de berging - die dienst doet als buffer naar de straatzijde. De lichtdoorlatende scheidingswand zorgt voor voldoende daglicht in de leefruimte - die door het toegevoegde verhoog over de eetkamer zicht heeft naar de tuin - en door zijn vormgeving doet ze meteen ook dienst als boekenwand. Achteraan de woning voorzien we een nieuwe keukenuitbreiding die door zijn hellende dakvormt baad in het licht.

Op de eerste verdieping is er ruimte voor een fijne werkplek met eigen klimmuur & de badkamer. Het zitraam in de werkplek biedt ook hier de mogelijkheid om te genieten van de avondzon. Helemaal bovenin de woning vinden we dan nog de master bedroom met eigen dakterrasje waardoor het in deze woning mogelijk is om op elk verdiep van de zon te genieten.