• studioHAAN_MAURICE
  • studioHAAN_MAURICE
  • studioHAAN_MAURICE
  • studioHAAN_MAURICE
  • studioHAAN_MAURICE
  • studioHAAN_MAURICE
 

MAURICE

Deze nieuwbouwwoning, gelegen aan de stadsrand, is opgebouwd uit drie volumes met eenzelfde oppervlakte maar met verschillende hoogtes.
Door de projectspecifieke context, gelegen langs een drukke spoorlijn, kozen we ervoor om de leefruimtes weg te trekken van de straatzijde en maximaal contact op te zoeken met de diepe stadstuin.
Zo doet het volume vooraan dienst als (fietsen)berging & badkamer waarbij we op de eerste verdieping vanuit de bureau maximaal contact zoeken met de omgeving. De zone rechts van dit volume doet dienst als fijne open & groene autostaanplaatst dewelke een meerwaarde moet bieden voor zowel de omgeving als vanuit de binnenruimtes.
We kozen voor een luifel die meegaat met het gevelmetselwerk waardoor deze één geheel vormt met het bouwvolume. De luifel zelf voorzien we van een groendak met veel planten waardoor deze als het ware een groene zone wordt voor de straat, i.t.t. een doordeweekse garage met plat dak. Bovendien stelt deze ingreep ons ook in staat de badkamer te voorzien van een groot raam met uitzicht op deze groenzone. Een win-winsituatie voor zowel de bewoners als de buurt dus.
De massiviteit van de luifel - door zijn dikte omwille van de plantenbak - vinden we een pluspunt. Dit zorgt voor een erg aanwezige verbinden tussen het bouwvolume en aanpalende woning waardoor de illusie van een gesloten gevelrij ontstaat.

Achter deze open autostaanplaats vinden we de leefruimte die voorzien werd van gefilterd zicht & licht waardoor we de intimiteit van de plek versterken. Verder vinden we op het gelijkvloers nog de speelruimte, keuken & eetkamer.
Op de eerste verdieping kozen we bewust voor slaapkamers met zicht op de tuin waarbij we de ouderslaapkamer zien als een intieme plek, in tegenstelling tot de kinderkamers waarbij we maximaal de hoogte en dynamiek opzoeken.