• studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
  • studioHAAN_DREVEN
 

DREVEN

Zoals veel woningen uit de jaren 60 ontbrak het ook hier aan een efficiƫnt en uitdagend ruimtegebruik. Nu werd er gekozen voor een flexibel grondplan waarin de bewoners, afhankelijk van de noden, levenslang kunnen wonen.

De zeer grote en donkere traphal werd, door middel van een kernmeubel met kasten, onderdeel van de leeffuncties en verbindt deze waardoor een dynamisch en licht geheel ontstaat. In dit project werd bijzondere aandacht besteed aan de detaillering. De verschillende nissen en boekenplanken in de woning bieden ruimte om op verschillende manieren kunst tentoon te stellen.
Daarnaast werd de relatie met de tuin versterkt door de gekozen materialen en zichtlijnen. Het houten raamkader in de achtergevel vormt het focuspunt van de woning en is als het ware een levend schilderij.

Bij deze grondige renovatie werd rekening gehouden met duurzame & flexibele technieken zodat, niet enkel de ruimtes, maar ook de technieken in de toekomst aanpasbaar zijn zodat deze woning maximaal kan meegroeien met zijn bewoners.