• studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
  • studioHAAN_BURGEMEESTER
 

BURGEMEESTER

De opdracht bestaat erin een bel-etagewoning te ontwerpen die klaar is voor de volgende fase van het gezin waarbij rekening gehouden moet worden met 2 nieuwe slaapkamers voor de kinderen met een gezamenlijke badkamer.
Daarnaast moet er ook nagedacht worden over een latere verbouwing van het gelijkvloers. Hierbij staat contact met de buitenruimte centraal, dient de toegang tot de tuin op een meer natuurlijke wijze mogelijk te zijn en dient de keuken meer tot de leefruimte betrokken te worden.

Deze vraagstelling resulteerde in een ontwerp waarbij we de keuken en leefruimte maximaal met elkaar verbinden. De oude achterdeur in de keuken werd vervangen door een vast raam waardoor de relatie met de tuin versterkt werd én waardoor de hoofdcirculatie tussen binnen & buiten nu via de eetkamer verloopt.
Voor de keuken kozen we voor eenvoudige materialen - combinatie van lichtgroen, lichtgrijs & notelaar - die ook elders terug te vinden zijn in deze prachtige woning.

Hetzelfde kleurenschema werd ook buiten doorgetrokken waarbij het terras opgevat werd als een landschap van hoogteverschillen waardoor de flow tussen binnen en buiten op een bijna natuurlijke wijze verloopt. Bovenop het bestaande terras werd een kruidentuin geplaatst en ter hoogte van de tuin werd één terras toegevoegd. Beide terrassen en de kruidentuin kunnen meteen ook dienst doen als zitbanken waardoor de dynamiek en flexibiliteit van de plek vergroot.
De staalstructuur - geinspireerd op de bestaande trapleuning binnen - doet dienst als valbeveiliging, groeihulp voor planten & zonnewering.