voel je vrij om ons te contacteren…

een nieuwe start

een nieuwe start

Een ingrijpende gebeurtenis vroeg om een schone lei. De eigenares van deze woning wilde de woning nu volledig naar haar hand zetten, zonder compromissen te sluiten. Het traditionele grondplan diende volledig herbekeken te worden om zo ruimte te maken voor een vierde slaapkamer en meer relatie te verkrijgen tussen de leeffuncties.

Dit resulteerde in een reeks ontwerpen waar licht en openheid steeds een centraal thema vormden. De wisselwerking tussen de noden van de bewoners en het beperkte budget vroegen een zekere mate van creativiteit maar uiteindelijk werd gekozen voor maximale ruimtelijkheid op de benedenverdieping en twee nieuwe zolderkamers. De oude badkamer moest plaats maken voor een open keuken en, waar mogelijk, werd het plafond weggenomen om de hoogte maximaal te kunnen benutten en zo ademruimte te creƫren.

Er werd ook een kleine dakuitbouw voorzien waardoor het mogelijk werd twee leuke zolderkamers te voorzien en extra licht in de trappenhal te trekken.

info

Type

verbouwing van halfopen bebouwing

Fase

uitvoering

Plaats

Brugge - BE

Jaar

2016