voel je vrij om ons te contacteren…

gezinsatelier

gezinsatelier

(Ver)Bouw van een tuinberging met werkatelier voor een koppel waarbij de nadruk vooral lag op het openen van het prachtige zicht naar de tuin en de achterliggende velden. De bestaande tuinberging was aan vernieuwing toe en het koppel wou deze afbreken omdat het zicht naar de tuin belemmerd werd.

Aan de hand van een aantal ontwerpen werd onderzocht waar de tuinberging het best kon ingeplant worden in de mooie tuin. Het werd echter al snel duidelijk dat de plaats van de bestaande berging, uit praktische overwegingen, de beste was. Er werd een nieuw volume ontworpen, maar wel met een stevige knipoog naar de oude berging. De vorm van het oude gebouw blijft behouden als overdekte buitenruimte en er wordt als het ware een nieuw volume ingeschoven waarin de garage, een atelier en bergruimtes worden georganiseerd. Op deze manier wordt het zicht naar de tuin geopend en het oude volume doet nu dienst als overdekte buitenruimte.

info

Type

verbouwing van een tuinhuis

Fase

uitvoering

Plaats

Wontergem - BE

Jaar

2017